Varhaiskasvatus

Päiväkodin metsäretki – leikkiä ja pedagogisia tavoitteita

Kun lapset pääsevät metsään he yleensä löytävät sieltä hyvin pian mielekästä tekemistä ja luontoympäristö houkuttelee mitä parhaimpiin leikkeihin. Päiväkodin metsäretken tavoitteena voikin olla esim. lasten luontosuhteen vahvistuminen metsässä touhuamisen ja leikin kautta. Koska kyse on varhaiskasvatuksesta, jokaisella metsäretkellä on siis oltava pedagogiset tavoitteensa, joiden toteutumista voidaan arvioida retken jälkeen.

Tein muutaman valmiin metsäretkirungon tavoitteineen päiväkoteja ajatellen. Sain jälleen taitavan kollegani Astan kuvittajaksi 💚

Vaikka metsäretkirungot on suunnattu päiväkodeille, niitä voi käyttää myös muilla lasten kanssa toteutettavilla metsäretkillä. Rungot voi tulostaa kaksipuoleisina ja laminoida, jolloin ne ovat valmiita A4 kokoisia, retkireppuun mahtuvia työkaluja. Metsäretkirungoissa mainitut Pupu-arviointikortit löydät myös blogistani.

Metsäretkirungot löytyvät klikkaamalla tästä kuusesta  :🌲//drive.google.com/file/d/1ctKpQegkwQSWEZLMIyNTO6B9nLEv3yxW/view?usp=sharing

(1) Kommentti

  1. Pia Parkkonen says:

    Mahtavaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *