Varhaiskasvatus

Luontoliikuntakoodaus – eläimet

 

Eri eläinten tavoin liikkuminen on yksi toimiva tapa harjoitella lasten kanssa kehon hahmottamista, kehon hallintaa, tasapainotaitoja sekä eri tasoissa liikkumista. Tämä rikastuttaa myös lasten mielikuvitusta heidän pohtiessaan, minkä kokoinen ja minkä värinen eläin on kulloinkin kyseessä.

 

Itse käytän eri eläinten tapaan liikkumista paljon etenkin pienten lasten liikuntaleikkikoulun lämmittelynä kehottaen lapsia myös itse keksimään eläimiä, joiden tavoin liikutaan pitkin jumppasalia. Usein eläimet ovat mukana myös siirtymätilanteissa esim. vessan ovelle voidaan leikkihuoneesta pomppia kuin puput tai löntystää karhunkävelyllä. Luontoretki alkaa jo päiväkodin pihalta kun metsää kohti lähdetään hiipimään kuin kettu tai lennetään lintujen tapaan käsiä heilutellen kävelyn ohessa.

 

Myös luontoretkellä eläimet ovat yleensä läsnä sekä ihka oikeasti että myös mielikuvituksen tuotteena. Lasten luontoretkiä varten tein luontoliikuntakoodauksen, jossa seikkailevat tällä kertaa eläinhahmot. Mukana on myös ohjeita koodaukseen sekä lapsille tulostettavat koodauskortit.

Löydät tiedoston klikkaamalla mitä tahansa eläintä

https🐻://drive.google🐰.com/file/d/12🐦mxhk9pRfa8🦀gMiKhGIenGU🐍Oo2upCPVne/view?usp=drivesdk

 

Mukavia luontoretkiä koodauksen parissa!

(2) Kommentit

 1. Have you ever thought about including a little bit more
  than just your articles? I mean, what you say is important
  and everything. However imagine if you added some great pictures or video clips to give
  your posts more, ”pop”! Your content is excellent but with images and clips, this site could definitely be one
  of the most beneficial in its niche. Awesome blog!

  1. If I only had more time 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *