Luontorakkaus

Luontorakkauden yhdistämät 🌻

Rakkaus luontoon, metsään, ulkoilmaelämään, ympäristökasvatukseen, ulkona opettamiseen jne. Siinäpä liuta asioita, jotka tekevät erityiseksi erään ihmissuhteeni. Tämä kirjoitus kertoo sielun siskostani, jonka löysin elämääni noin puolitoista vuotta sitten. Olin tätä ennen jo seurannut hänen elämäänsä ja taivaltaan ulko-opettajana saaden paljon eväitä ja ideoita omaan työhöni, hän oli ollut useamman vuoden yksi idoleistani minulle tärkeiden asioiden suhteen. Juuri niiden asioiden, jotka jo heti alussa kerroinkin. Hän otti minuun yhteyttä liittyen työasioihin ja kas kummaa pian olinkin jo vierailevana kirjoittajana hänen blogissaan. Blogissa, jota olin seurannut ja fanittanut pitkään!

 

Opiskelin ympäristökasvattajaksi ja vaikka minulla ulko-opettamisesta kokemusta olikin mm. Metsämörritoiminnan kautta, olin kuitenkin monessa asiassa uuden ja ihmeellisen äärellä. Innoissani, mutta välillä mietteliäänä mihin suuntaan lähtisin omaa juttuani viemään. Kuinka ihanaa olikaan, kun löysin elämääni ihmisen, joka avoimesti jakoi omia kokemuksiaan, auliisti auttoi ja antoi vinkkejä, mutta oli myös aidosti kiinnostunut ja innostunut minun ideoistani ja ajatuksistani. Pian myös löysimme yhteisen tavan työskennellä ulko-opettajina, vaikka eri puolilla Suomea fyysisesti olimmekin. Järjestimme säännöllisesti lapsiryhmillemme yhteisiä luontoon liittyviä tapaamisia etäyhteyksiä hyödyntäen. Kokoonnuimme luontomuskarien ja metsäeläinjoogan parissa, vaihdoimme kuulumisia ja ihmettelimme yhdessä luonnosta löytyviä asioita hyödyntäen myös välimatkaamme; luonto oli usein pukeutunut aivan erilaiseen asuun täällä pohjoisessa ja siellä etelässä.

 

Kun näimme ensimmäisen kerran kasvotusten, tuntui kuin olisimme tunteneet vuosien ajan. Olemme tavanneet muutaman kerran ja tämä tunne on vain vahvistunut kerta kerralta. Kuinka paljon yhteistä meistä kahdesta onkaan löytynyt. Vain ja ainoastaan tämän ihmisen kanssa olen kokenut tärkeänä tutustua hänen itsensä lisäksi myös hänen kotimetsäänsä sekä esitellä omani hänelle. Olen kiitollinen ihmisestä, joka jakaa kanssani arjen helmet, mutta myös haasteet. Kiitollinen kaikesta tuesta ja innostuksesta, jota olen saanut. Käytännön avusta puhumattakaan, tämän blogini kanssa ja muutenkin. Sielun siskoni, ystäväni on ansainnut paikkansa juuri tässä ja nyt. Luontorakkaus yhdisti meidät ja seikkailut jatkukoon, yhteisistä projekteista puhumattakaan!

 

Kiitos kun tulit elämääni ystäväni Metsäemo, tutummin Noora 💚

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *