Varhaiskasvatus

Luontoliikuntakoodausta väriteemalla

 

Värikkään syksyn antaman inspiraation innoittamana syntyi jälleen uusi luontoliikuntakoodaus.

Tällä kertaa yhdistellään värejä ja erilaisia liikkeitä sekä asentoja.

 

Värikoodausta voidaan toteuttaa esimerkiksi niin, että luontoympäristöön asetetaan väripalloja ja kunkin värin kohdalle tultaessa tehdään koodausohjeen mukainen liike tai liikutaan ohjeen mukaisella tavalla seuraavan värin luo (esim. juosten). Yksinkertaisimmillaan koodausta voidaan harjoitella pienellä alueella yhdessä väreihin ja liikkeisiin tutustuen.

Koodauksen avulla voidaan myös harjoitella kuuntelemisen taitoa, jolloin värit kerrotaan sanallisesti ja lasten tehtävänä on yhdistää kuulemansa väri ohjeen mukaiseen liikkeeseen. Isompien lasten kanssa voidaan harjoittaa muistia niin, että lapset yrittävät painaa mieleensä värikoodatut liikkeet ja koittavat muistaa ne kunkin värin kohdalla. Väripallojen sijaan koodausta voidaan toteuttaa myös ympäristöstä löytyvien eri väristen luonnonmateriaalien avulla.

 

Tulostettavan version löydät klikkaamalla väripalloja:

🔴🟢🟡🔵🟤https://drive.google.com/file/d/1U0oVaXrcMnkkY6TQogho9q6XK9qc4Jm-/view?usp=sharing

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *