Varhaiskasvatus

Sadonkorjuu -liikuntakoodaus

Sadonkorjuun aika on ajankohtainen ja sitä perinteisesti juhlitaan monissa päiväkodeissa ja kouluissa. Meidän päiväkodissamme on tapana juhlia sadonkorjuuta koko talon väellä päiväkodin piha-alueella. Vuosien saatossa juhliin on mahtunut monenlaista toimintaa; traktoria, kottikärryajelua, näytelmiä yms. Jokavuotinen perinne on maistella erilaisia satokauden herkkuja, tehdä pihataidetta (esim. peruna/omppupainantaa) sekä musisoida aiheeseen liittyvien laululeikkien tahdittamana.

 

Tämän vuoden juhliin kaivattiin jälleen jotakin uutta ja erilaista toimintaa. Ja näinpä Luontopöllön kollegan päässä syttyi lamppu, jotta miksipä ei suosittua liikuntakoodausta voisi yhdistää tähänkin aihealueeseen. Ja niin syntyi Sadonkorjuu -liikuntakoodaus. Itse toteutin koodauksen pienryhmille niin, että ensin katsoimme ohjeita kohta kohdalta harjoitellen yhdessä satokauden kuviin liittyviä liikkeitä. Sen jälkeen näytin lapsille materiaalista löytyviä, isompia kuvia (porkkana, peruna, vilja, omena ja puolukka) vuorotellen kehottaen tekemään liikkeet ohjeiden mukaan. Lopuksi seikkailtiin maahan aseteltujen kuvien seassa tehden kunkin kuvan kohdalla siihen kuuluva liike.

Ohjeistus liikuntakoodaukseen 🥕
Mitähän omenan kohdalla pitikään tehdä?

 

Sadonkorjuu -liikuntakoodauksen tulostettava materiaali löytyy klikkaamalla kuvia:

htt🥔ps:🍎//🌾dr🥕ive.google.com/file/d/1tCaYRcei6b2p4ourmHjKrXWUrMYW48qq/view?usp=sharing

Ihanaa syksyn ja sadonkorjuun aikaa kaikille 🧡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *